tisdag 10 april 2012

Hemma igen efter en härlig påskvecka på torpet


Nu har vi äntligen invigt det lilla smålandstorpet. 10 dagar har vi vart där och tyvärr fick vi inte mycket utetid då aprilvädret inte direkt visade sig från sin bästa sida.



Men vi har istället fått massor med tid till renoveringen. Huset var i ruggigt dåligt skick och innan vi fick tillgång till det har det vart en snickare där och brutit upp hela golvet i köket och hallen och lagt nytt. Tur i oturen dock så fick vi ju möjlighet att välja nytt golv. Som om inte det var nog så eftersom vi bara hyr så står farbrorn som äger huset för allt vi behöver för renoveringen och vi har bara kunnat gå in i den lokala färgaffären och välja och vraka bland tapeter och färger. Så skulle man alltid ha det, tapeter är inte billigt direkt. Vi fastnade för 3 olika tapeter i samma serie från Borås tapeter.
Det första vi gjorde, samma dag vi kom ner var att riva ner det slitna gamla spänntaket och till våran stora glädje fanns därunder ett paneltak istället.


 Denna veckan hann vi bli helt klara med matdelen och så gott som klara med hallen är bara lite småfix kvar.



Till hallen blev det en lite enklare ljustblå/turkos tapet med vita prickar. Samma tapet fast med blommor på blir det senare i rummet.

 
Torpet är inte mer än kanske 30kvm total men tomten är ett par tusen kvadrat istället. 
Eftersom det är rätt liten boyta är det en utmaning att planera så man har det nödvändigaste utan att det känns övermöblerat och trångt. Blickfånget i rummet är den lilla öppna spisen.  Framför den har vi myst varje kväll när det har snöat och stormat utanför knuten.



Nästa resa över valborg då hoppas vi på att kunna fixa trädgårdslandet och bli klara med rummet. 
Är mer jobb än vi kunnat föreställa oss men det är också så himla roligt att vi trots att det är hårt arbete njuter av varenda sekund.
Scannar blocket och Tradera och googlar efter roliga lösningar flera gånger om dagen och det ska jag återgå till nu.

XOXO
Fru Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar